Sniper Elite 3

Sluipschutters blijven fascinerend voor veel mensen. In films zagen we indrukwekkende momenten met American Sniper, Shooter, Enemy at the Gates en een beroemde scène uit Saving Private Ryan. Ook in games is het fenomeen sluipschutter nog altijd populair. 'Snipen', het schieten over lange afstand met een sluipschuttersgeweer, vraagt vaak om goede vaardigheden met een controller of toetsenbord en muis. Een gameserie die hier al een aantal jaren op inspeelt in Sniper Elite. De eerste twee games deden het prima en gelukkig voor alle fans is ook een derde deel gemaakt.

Bij de Tweede Wereldoorlog denken we vaak aan Normandië, de Ardennen en Duitsland. Dat is een 'route' die veel games rondom deze oorlog hebben gevolgd. In Sniper Elite 3 komt echter een wat minder bekend gebied aan de orde: Afrika. Daar mogen spelers met hun sluipschuttersgeweer diverse missies afleggen.

Dit derde deel is iets meer een 'sandbox' game. Letter vertaald een zandbak. In de wereld van games houdt dat in dat spelers wat meer vrijheid hebben om te bepalen hoe ze hun doel bereiken. Je hebt vaak een duidelijke doelstelling, in de vorm van een belangrijk gebouw of een persoon om uit te schakelen. Hoe je daar precies naartoe gaat, dat kan je in redelijke mate zelf beslissen. Het is niet de vrijheid die een Grand Theft Auto of Fallout je biedt, met een volledig open spelwereld. Maar het is wel wat meer vrijheid dan in veel andere schietspellen, waarbij je vaak duidelijke vaste paden hebt om je doel te bereiken.

Grof geweld

Het knallen staat centraal en wordt vaak heel bruut in beeld gebracht. Zeker niet voor jonge kinderen!

Sniper Elite 3
Actie
Sluipschutten in de hitte van Afrika