Sniper Elite 4

Sluipschutters blijven fascinerend voor veel mensen. In films zagen we indrukwekkende momenten met American Sniper, Shooter, Enemy at the Gates en een beroemde scène uit Saving Private Ryan. Ook in games is het fenomeen sluipschutter nog altijd populair. 'Snipen', het schieten over lange afstand met een sluipschuttersgeweer, vraagt vaak om goede vaardigheden met een controller of toetsenbord en muis. Een gameserie die hier al een aantal jaren op inspeelt in Sniper Elite.

De franchise kent inmiddels een trouwe schare fans, die na drie succesvolle delen ook smullen van Sniper Elite 4. Na de typische omgevingen rondom Berlijn, ging de serie in deel 3 al richting de wat minder bekende gebieden in Afrika. In dit vierde deel is Italië de omgeving waar spelers mogen knallen. Dit met de Tweede Wereldoorlog als rode draad van diverse missies.

De brute X-Ray Kill Cam is uitgebreid aanwezig. Niet alleen dodelijke kogels zie je in een soort röntgen-weergave inslaan in je slachtoffers. Ook granaatscherven en dodelijke klappen tijdens een handgevecht kunnen op de typische, grove wijze in beeld worden gebracht.

Grof geweld

Grove, expliciete actie. Duidelijk niet voor kinderen onder de 16 bedoeld.

Sniper Elite 4
Actie
Wederom mag de Amerikaanse sluipschutter in actie komen, deze keer in een gevaarlijk Italië