Sniper Elite V2

Sluipschutters blijven fascinerend voor veel mensen. In films zagen we indrukwekkende momenten met American Sniper, Shooter, Enemy at the Gates en een beroemde scène uit Saving Private Ryan. Ook in games is het fenomeen sluipschutter nog altijd populair. 'Snipen', het schieten over lange afstand met een sluipschuttersgeweer, vraagt vaak om goede vaardigheden met een controller of toetsenbord en muis. Een gameserie die hier al een aantal jaren op inspeelt in Sniper Elite. Na een prima eerste deel is het tijd voor meer sniper-actie in Sniper Elite V2!

Sniper Elite V2 is qua verhaal nogal standaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ben je een Amerikaanse soldaat en je vijand zijn eigenlijk alle Duitse nazi's en af en toe wat Russen die je op je route tegen komt. Dit doe je in en rondom Berlijn, met als ultieme doel het uitschakelen van Adolf Hitler.

Een populair onderdeel van het spel is de zogeheten X-Ray Kill Cam. Als je een vijand succesvol neerknalt, wordt de dodelijke kogel vanaf je geweer gevolgd tot aan het slachtoffer. Bij het slachtoffer maakt de camera een soort röntgenfoto van de persoon in kwestie en zie je op brute wijze hoe de kogel zich door het slachtoffer heen boort. Enerzijds voor spelers een grove maar belonende wijze om te zien dat je succesvol iemand hebt uitgeschakeld. Anderzijds is het een nogal brute vertoning, die duidelijk alleen voor een wat ouder publiek geschikt is.

Grof geweld

Het knallen met een sluipschuttersgeweer is intens en wordt vaak expliciet in beeld gebracht.

Sniper Elite V2
Actie
Zoek de beste plek en schakel de vijand uit van grote afstand met je sluipschuttergeweer.