South Park: The Fractured But Whole

South Park gaat alweer heel wat seizoenen mee op televisie. De avonturen van grofgebekte Cartman, Stan, Kyle en de mompelende Kenny zijn al jaren een hit, vooral onder jongeren en (jong-)volwassenen. In 2014 kreeg de serie een best wel geslaagde game met South Park: The Stick of Truth. Fans schreeuwden om meer en dat is er eind 2017 eindelijk gekomen in de vorm van South Park: The Fractured But Whole.

South Park staat natuurlijk bekend om de flauwe grappen en de lompe, grove, grensoverschrijdende gebeurtenissen. Net als The Stick of Truth vormt The Fractured But Whole hierop geen uitzondering, zoals de naam ook al doet vermoeden. Deze game is voor fans dan ook echt een feest van herkenning en bijna een lange, interactieve aflevering.

Het verhaal is typisch South Park: flauw, kinderachtig, maar stiekem ook wel weer heel grappig. Er is een kat vermist en het vindersloon is 100 dollar. Cartman richt een eigen superheldengroep op om de kat te vinden, maar Kenny is hetzelfde van plan. En zo gaan twee rivaliserende groepen op zoek naar de vermiste kat en natuurlijk de beloning.

De gameplay is een combinatie van een role-playing game en een turn-based strategiegame. Het stukje role-playing komt tot uiting in het sterker kunnen worden van het personage waarmee je speelt. Je krijgt steeds meer nieuwe en krachtigere mogelijkheden. Turn-based strategie komt terug in gevechten die je af en toe aan moet gaan. Als een soort bordspel mag je om de beurt (turn-based) een actie in gang zetten om de tegenstander uit te schakelen. Deze acties zijn uiteraard volledig in South Park-stijl: puberaal, bizar en zeker grappig.

Hoewel het allemaal duidelijk nep is en als een heuse cartoon oogt, is de game door het geweld, grove taalgebruik en lompe acties duidelijk een spel voor een volwassen publiek.

Grof geweld

De game ziet eruit als een cartoon en verre van realistisch, maar het geweld is regelmatig hard en vooral heel lomp.

Grof taalgebruik

Het is South Park, dus het gaat regelmatig over de schreef qua taalgebruik.

Seks

South Park staat garant voor controversiële zaken en ook deze game laat seksueel getinte zaken niet links liggen. Expliciet is het zelden, maar er worden best wel wat seksueel getinte zaken gedaan af en toe.

Discriminatie

Een moeilijkheidsgraad van makkelijk to moeilijk is in South Park The Fractured But Whole een meter bepaalt hoe blank of donker je personage is. Het is allemaal over de top en met een grote knipoog, maar politiek correct is het zeker niet.

South Park: The Fractured But Whole
Adventure
Net als op tv is ook deze game van South Park lomp, grof en vooral hilarisch voor liefhebbers van de serie