South Park: The Stick of Truth

South Park is een animatieserie die al vele jaren te zien is op de tv. De afleveringen draaien rond de vrienden Cartman, Kyle, Stan en Kenny en hun avonturen zijn een parodie op de Amerikaanse samenleving, gebeurtenissen in de wereld en bekende artiesten uit de muziek -en filmwereld. De humor is zeer direct en de serie heeft mede daarom een trouwe schare fans verzameld. 

De makers van de serie hadden de ambitie om een game te maken en in samenwerking met Ubisoft is er met The Stick of Truth een product verschenen waarin het stadje South Park op een wijze die trouw is aan de serie wordt weergegeven. In South Park zijn er twee groepen te vinden die het tegen elkaar opnemen en ze verkleden zich zoals in een rollenspel als fantasiefiguren. De gevechten spelen zich af in beurten waarin de speler een actie voor de verschillende personages kan kiezen. Met de gevechten verdient de speler ervaringspunten die gebruikt kunnen worden om de vaardigheden te verbeteren. Verder zijn er diverse kledingstukken en wapens te vinden die de effectiviteit van de figuren beïnvloeden. 

Geheel in de stijl van de serie zijn er diverse verwijzingen naar bekende en minder bekende figuren en er is veel aandacht voor platte en schuine humor. De uitspraken zijn vaak grof en seksueel getint. Hoewel de makers geen enkele minderheid onbesproken laten en er vooral grappen met een knipoog gemaakt worden, is deze titel niet geschikt voor de jongere speler.  

Grof geweld

Hoewel het gaat om een tekenfilmstijl, slaan de figuren er flink op los. De actie die zich afspeelt in een abortuskliniek kan als schokkend ervaren worden.

Grof taalgebruik

De personages in South Park staan niet bekend om hun tactvolle opmerkingen en in de game is dat niet anders. Er is veel gevloek te horen en de onderwerpen zijn niet voor de poes.

Seks

Er zijn veel seksuele toespelingen te vinden en één van de wapens is zelfs een dildo.

Discriminatie

In South Park worden veel groepen in een negatief daglicht gezet, maar daarbij worden geen uitzonderingen gemaakt. De makers doen alles met een knipoog en de situaties dienen met een korrel zout genomen te worden.

South Park: The Stick of Truth
RPG
De bekende televisieserie komt tot leven in een knotsgek avontuur