SWB2

Star Wars: Battlefront 2

Star Wars Battlefront 2 is het vervolg op Battlefront uit 2015. Net als de recente Star Wars-films beginnen deze games met een schone lei. De setting is op en top Star Wars en je speelt de strijd na tussen de Rebellen en het Keizerrijk. Voor de echte fans: qua periode is Battlefront 2 te plaatsen tussen Episode 6 - Return of the Jedi en Episode 7 - The Force Awakens.

De eerste Star Wars Battlefront was een behoorlijke hit. Mede dankzij het visuele spektakel wat ontwikkelaar DICE wist te realiseren. Een ontwikkelaar die we vooral kennen van de serie schietspellen Battlefield (de grote concurrent van Call of Duty). Ook Star Wars Battlefront is een schietspel geworden met een heel stevig Star Wars-sausje. De muziek, de visuele effecten, de bekende personages, verre planeten... alles ademt Star Wars. Deel 2 doet dit nog eens dunnetjes over.

In tegenstelling tot het eerste deel bevat Battlefront 2 ook een volwaardige singleplayer campaign, oftewel een verhalend avontuur om in je eentje te spelen tegen computergestuurde tegenstanders. De succesvolle multiplayer van deel 1 is wederom van de partij en staat garant voor heel wat sci-fi actie met lichtzwaarden, supermoderne wapens en de bekende voertuigen uit Star Wars.

Toen de game net verscheen was er veel controverse over het Loot Box-systeem, waarbij spelers voor een klein bedrag voordelen kon krijgen. Na druk vanuit de media en Disney zijn deze verwijderd uit de game.

Grof geweld

Hoewel het overduidelijk 'over de top' en futuristisch is, is de actie in Star Wars Battlefront 2 wel behoorlijk stevig. Een rating voor 16 jaar en ouder is wel gepast, ondanks dat de films meestal voor 12 jaar en ouder zijn.

Star Wars: Battlefront 2
Actie
Net als deel 1 een geweldige actiegame in het Star Wars universum