Star Wars: Battlefront

In Star Wars: Battlefront speel je de belangrijkste veldslagen uit de oorspronkelijke Star Wars-trilogie na. Je kruipt in de huid van Stormtroopers en Rebellen en je vecht tegen elkaar op planeten als Endor (Return of the Jedi), Hoth (The Empire Strikes Back) en Tatooine (A New Hope). De game is gebouwd om met tot 64 man online te spelen. 32 rebellen tegen 32 spelers van The Empire.

Battlefront is een schitterende game, waarbij gevechten op verschillende niveaus plaatsvinden. Je kunt als soldaat op de grond strijden, maar ook kun je in verschillende voertuigen plaatsnemen. Denk daarbij aan AT AT's, X-Wings, Tie Fighters en andere bekende voertuigen uit het Star Wars-universum. Er zijn ook mappen gemaakt voor kleinere groepen mensen, zodat je met 8 tegen 8 spelers vlaggen kunt veroveren, of moet zorgen dat een konvooi van A naar B geraakt.

Hoewel de actie niet zo hard en direct is als meer realistische schietspellen, is de game geclassificeerd voor 16 jaar en ouder.

Grof geweld

Star Wars: Battlefront is een schietspel en dus draait het om geweld. Toch helpt het wel dat de game gebruik maakt van lasers uit Star Wars, in plaats van kogels. Daardoor is het grafisch niet enorm schokkend. Wel is de game voor spelers vanaf 16 jaar.

Star Wars: Battlefront
Actie
Star Wars was nog nooit zo echt