SF5

Street Fighter 5

Heel veel mensen kennen de serie Street Fighter, want de eerste game in alweer uit 1987. Street Fighter 5 is de huidige versie van de succesreeks, waarbij de basis nog steeds hetzelfde is. Jij krijgt een vechtersbaas onder de knoppen en je dient je tegenstander uit te schakelen met de beste vechtbewegingen. Met verschillende knoppencombinaties kunnen gevorderde spelers extreem krachtige bewegingen inzetten. De game is gemakkelijk om op te pakken, maar zeer moeilijk om heel goed te kunnen.

Spelers kunnen kiezen uit 16 vechters, waarbij vier nieuwe zijn toegevoegd voor dit vijfde deel. Ook zijn er nog negen karakter los te kopen, iets wat op veel weerstand kwam te staan bij fans van de serie. Dit uitmelken werd niet gewaardeerd, al is de game nog steeds populair onder een grote schare fans. Ook is Street Fighter 5 redelijk populair in de eSports (professionele wedstrijden), waarbij duizenden spelers kijken naar live wedstrijden.

De game is niet Nederlands gesproken en is mede dankzij zijn mooie historie nog steeds een populaire game.

Grof geweld

Het is de bedoeling om tegenstanders "in elkaar te slaan". Het geweld is aanwezig, maar niet zeer expliciet, mede vanwege de getekende grafische stijl.

Street Fighter 5
Actie
Straatgevechten sinds 1987