Super Mario Maker

Al die Mario-spellen zijn leuk, maar het wordt pas echt interessant als je zelf levels kunt maken! In Super Mario Maker ga je aan de slag met jouw kleurrijke levels en deel je die online met andere spelers. Zet vijanden neer en plaats obstakels om de vertrouwde Mario-levels na te bootsen of om knotsgekke varianten hierop te maken die de conventies van de serie loslaten. Doordat je ook de levels van anderen kunt spelen en er inmiddels een haast eindeloze hoeveelheid door spelers zijn gemaakt, ben je lang zoet.

Het bouwen van een leven is zo simpel mogelijk gemaakt. Elke spelwereld is opgebouwd uit blokken, waarin jij vervolgens allerlei voorwerpen kunt slepen op, afhankelijk van welke versie je hebt, je Nintendo 3DS of Wii U-controller. Het neerzetten van blokjes en tegenstanders is zo gemaakt dat het zo intuïtief mogelijk moet aanvoelen. Door een paddenstoel naar een vijand te slepen, wordt hij groter, een gegeven dat spelers van Mario-spellen gelijk begrijpen. Als je klaar bent, sla je je level op en kun je deze online met de rest van de wereld delen.

Je kunt in Super Mario Maker overigens ook amiibo gebruiken. Deze apart verkrijgbare plastic figuurtjes hebben de vorm van bepaalde personages. Inhoudelijk voegen ze weinig toe, maar je kunt er wel speciale pakjes voor Mario mee krijgen. Het spel is volledig in het Nederlands te spelen.

Grof taalgebruik

Nintendo doet zijn best om levels met ongepaste inhoud, zoals aanstootgevend taalgebruik, zo snel mogelijk te verwijderen. Het kan sporadisch voorkomen dat je toch een dergelijk level tegenkomt.

Super Mario Maker
Adventure
Bouw je eigen Mario-levels en speel die van anderen!