Super Mario Odyssey

De Wii kende de succesvolle Super Mario Galaxy spellen. De Wii U kreeg geen eigen Mario-game. Gelukkig is er voor de Nintendo Switch console wel weer goed nieuws, want Nintendo brengt ons Super Mario Odyssey: een 3D Mario-game die heel herkenbaar oogt, maar toch weer genoeg nieuws weet te doen.

In Super Mario Odyssey krijg je weer grote, open werelden met uiteenlopende thema's om te bezoeken. Daarbij krijg je hulp van een levende pet, genaamd Cappy. Deze pet kan allerlei vijanden overnemen, wat voor nieuwe mogelijkheden zorgt. Verder bevat de game ook nog volop andere vormen van variatie, zoals voertuigen en levels die heel retro in 2D zijn uitgevoerd.

Voor de jonge generatie is dit een geweldige Mario-game, terwijl de oudere gamers even moeten schakelen na de 'platte' avonturen van Super Mario Bros. uit de vorige eeuw. Niet langer loop je alleen van links naar rechts en spring je een beetje. Mario is met zijn tijd meegegaan en dat heeft weer een prachtig spel opgeleverd. Wat hele lichte actie en vooral veel puzzelen en avonturen in kleurrijke, gevariƫerde werelden. Dat is onze besnorde loodgieter zoals we hem het liefste zien.

Enge Content

Het is zeker geen horror, maar voor de allerkleinsten onder ons kan het soms wel een beetje spannend zijn.

Super Mario Odyssey
Adventure
Ook de Nintendo Switch heeft een geheel nieuwe Mario en het resultaat mag er wezen!