Super Mario Party

In Super Mario Party speel je met vrienden (of alleen) op een digitaal bordspel en is het de bedoeling om zoveel mogelijk sterren te verzamelen. De persoon met de meeste sterren wint het spel. Sterren kun je in de game kopen met munten, die je verdient door verschillende minigames te spelen. Deze kleine spelletjes zijn het hart van de game en ze komen in verschillende soorten en maten. Er is een spelletje waarbij je vlees moet braden, waarbij je de Joy-Con-controller gebruikt als de steel van je pan; gooi deze omhoog om het vlees proberen te draaien. In andere spelletjes dien je bijvoorbeeld obstakels te ontwijken, snel te reageren of muntjes te verzamelen.

In totaal zijn er 80 minigames te spelen en deze variëren van spelletjes voor 2 tegen 2, 1 tegen 3 of met vier spelers tegen elkaar. Daarnaast zijn er vier bordspellen aanwezig met allen hun eigen thema, denk daarbij aan bijvoorbeeld een vuurthema of een tropisch thema. Je kunt kiezen uit 20 bekende personages uit het Nintendo-universum, denk daarbij aan Mario, Donkey Kong, Yoshi, Princess Peach en vele anderen. Elk karakter heeft daarnaast zijn eigen dobbelsteen, waarbij verschillende risico’s genomen kunnen worden. Mario heeft een gebalanceerde dobbelsteen, met de opties 1, 3, 3, 3, 5 of 6, terwijl Wario de opties -2 muntjes, -2 muntjes, 6, 6, 6 en 6 heeft. Op deze manier kies je niet alleen een karakter op basis van voorkeur, maar ook spelinhoudelijk kan het grote gevolgen hebben.

Super Mario Party is in je eentje te spelen, maar het spel komt het beste tot zijn recht met anderen. Je kunt tot met vier mensen spelen, zowel thuis op de bank als online. De game kan gespeeld worden met Nederlandse teksten en uitleg en is gemaakt om een brede doelgroep aan te spreken, van jong tot oud.Super Mario Party
Arcade
Digitaal gezelschapsspel voor de hele familie