Super Mario Run

Een van de meest iconische personages uit de gamegeschiedenis is toch wel Mario. Deze besnorde loodgieter heeft al in tientallen games van Nintendo zijn opwachting gemaakt. In Super Mario Run komt Mario voor het eerst naar de mobiele telefoons.

Super Mario Run is speciaal gemaakt voor het spelen op een mobiele telefoon. De besturing is dan ook eenvoudig gehouden. Mario rent automatisch door de werelden en spelers moeten hem laten springen, om zo diverse hindernissen en vijanden te ontwijken. Het draait dus allemaal om goed opletten, reactievermogen en timing. Onderweg kan je diverse gekleurde muntjes verzamelen, wat best een uitdaging is.

Wat belangrijk is om te weten, is dat Super Mario Run geen gratis spel is. Net zoals veel andere games voor mobiele telefoons, kan je een klein deel van het spel gratis downloaden en spelen. Als je de volledige ervaring wilt met alle werelden, dan moet je daarvoor betalen. Tien euro kost het spel. Op zich niet heel duur, maar voor een spel voor de mobiele telefoons is het wel duidelijk duurder dan gemiddeld gevraagd wordt voor een spel. Ook zijn de 24 levels vrij snel te doorlopen. Het verzamelen van alle muntjes is wel een pittige uitdaging, waardoor je langer bezig zult zijn en vaker een level zult spelen.

Super Mario Run
Actie
De bekende loodgieter blijft maar rennen in zijn eerste game voor de smartphones