SSBU

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is een vechtspel waarbij meer dan 70 bekende personages van Nintendo en andere ontwikkelaars het met elkaar uitvechten in verschillende arena’s. Het origineel stamt alweer uit 1999 en hoewel de basis hetzelfde gebleven is, is deze versie voor de Nintendo Switch voor velen de ultieme versie. Dat heeft vooral te maken met de hoeveelheid vechtersbazen die de game rijk is. Natuurlijk zijn veel van de bekende Nintendo-helden aanwezig, denk daarbij aan Mario, Zelda, Donkey Kong, Kirby en vele verschillende Pokémon; maar in dit deel zijn ook veel helden te vinden uit andere games als Pacman, Street Fighter, Final Fantasy en nog veel meer.

Waar het in andere vechtspellen het de bedoeling is om tegenstanders knock out te slaan, werkt het bij Super Smash Bros. Ultimate net even anders. Door je tegenstander te raken loopt zijn schade op in procenten. Hoe hoger het percentage schade, hoe gemakkelijk het is om iemand de arena uit te slaan. Als dat gelukt is heb je de ronde gewonnen. Veel van de variatie van het spel is dan ook te vinden in de verschillende arena’s, die ook gethematiseerd zijn in veel verschillende gameseries. Op dit moment zijn er 107 mappen (stages) beschikbaar in de game, een bijzonder groot aantal. Omdat er zoveel verschillende vechtersbazen en mappen beschikbaar zijn wordt Super Smash Bros. Ultimate gezien als een enorm afwisselende game. Elk personage heeft namelijk zijn eigen manier van vechten.

Super Smash Bros. Ultimate is een vechtspel waarbij het de bedoeling is om je tegenstander te verzwakken en uit het level te slaan. Dit wordt op een getekende manier in beeld gebracht, bevat bovendien geen bloed en is niet zeer expliciet te noemen. De game is tot met wel acht spelers te spelen, zowel online als thuis op de bank of onderweg. Daarnaast is Super Smash Bros. Ultimate gelokaliseerd en bevat daarom Nederlandse teksten.


Grof geweld

Super Smash Bros. Ultimate draait om het bevechten van andere karakters, toch is de game niet zeer expliciet gewelddadig. De getekende stijl en absentie van bloed zorgen hiervoor, al blijft het natuurlijk een vechtspel.

Super Smash Bros. Ultimate
Fighter
Vechten met de bekendste helden van Nintendo