TF2

Team Fortress 2

Ooit verschenen als onderdeel van Valve's bejubelde Orange Box spellenpakket, maar snel uitgegroeid tot een eigen culthit; Team Fortress 2. Na een aantal jaar als betaald spel door het leven te zijn gegaan, kreeg Team Fortress 2 pas echt een enorme doorstart toen het schietspelletje volledig gratis speelbaar werd gemaakt. De online servers stroomden weer vol, en er mocht weer volop in het rond geschoten worden.

In de basis is Team Fortress een van de eerste op teams gebaseerde schietspellen. Uiteraard wordt er gretig op elkaar geschoten, maar meer dan eens draait Team Fortress 2 ook om het gezamenlijk behalen van bepaalde doelstellingen. Denk aan het voortduwen van belangrijke cargo of het stelen van informatiepakketjes uit de basis van de tegenpartij. Daarbij kunnen spelers zelf hun rol kiezen, onder te verdelen in negen uiteenlopende klassen. 

Spelers boeken over verloop van tijd progressie door verschillende wapens voor de soldaten te verzamelen, alsmede allerhande verschillende hoofddeksels. De focus op hoedjes gaf Team Fortress 2 een wat banale draai, die aardig parallel loopt aan het bestaande en al vrij luchtige overkomen van het online schietspel. 

Ondanks de cartooneske en olijke stijl van Team Fortress 2 is het spelletje absoluut niet vies van bloederige conflicten. Spelers kunnen volledig tot gruis geblazen worden met explosieven of gruwelijk aan hun eind komen met een pijl dwars door het hoofd. Daardoor werd de game dan ook van de stevige PEGI 16+ classificering voorzien. 

Grof geweld

In Team Fortress 2 draait het spel voornamelijk om het neerknallen van de tegenpartij. Zij het kogels, granaten of pijlen; het cartooneske bloed mag rijkelijk vloeien.

Alcohol en Drugs

Sommige personages in Team Fortress 2 nuttigen bijtijds drank, terwijl andere haast continu aan het roken zijn.

Team Fortress 2
Actie
De bakermat van gratis online schietspellen