The Binding of Isaac

The Binding of Isaac is een 2D action-adventure game die losjes is gebaseerd op het Bijbelverhaal over de opoffering van Isaac. Zijn moeder probeert hem te vermoorden omdat zij de stem van God gehoord heeft. Isaac ontsnapt naar de kelders van het huis, om uiteindelijk zijn moeder te wreken en te vermoorden. En hoewel het spel simpel van opzet is, is het nog vrij bloederig.

In het spel is het de bedoeling om als Isaac steeds dieper de kelder in te gaan om dus uiteindelijk je moeder te wreken. Je zult pittige obstakels moeten overleven in kamers die elk zijn eigen verrassingen kent, zowel goed als kwaad. Hoe dieper je gaat, hoe vreemder en donkerder het verhaal wordt en het vreemde Bijbelse proporties krijgt. Word je tussendoor zelf opgeofferd ofwel gedood, dan is het game over. De game bevat namelijk een permadeath-systeem, wat betekent dat doodgaan ook echt doodgaan is. Je zult helemaal opnieuw moeten beginnen en alle progressie, alles wat je verzameld hebt, zoals voorwerpen en bonussen, raak je kwijt.

Dit is al een uniek element in The Binding of Isaac en als je opnieuw begint, is elke kelder weer op pure willekeur in elkaar gezet. Elk nieuw spel betekent dus een volledig andere ervaring, nieuwe verrassingen en andere omgevingen. Naast Isaac kun je met vrijgespeelde personages spelen en vecht je in vele kelderkamers tegen vijanden om uiteindelijk na elke etage een baas te verslaan. Jouw wapen is jouw tranen afschieten op vijanden om ze te doden, waar het nodige bloed rondvliegt. Verder is de game niet heel gewelddadig, omdat het vrij koddige graphics heeft. Het kan voor kinderen wel als eng of vies worden ervaren.

The Binding of Isaac kan een verslavende werking hebben, omdat de game een hoge moeilijkheidsgraad heeft door het permadeath-systeem. Je kunt je levensbalk met items aanvullen, maar één leven hebben blijft toch spannend. Daarnaast zijn de willekeurig gegenereerde levels een reden om verder te spelen of opnieuw te beginnen, aangezien niets hetzelfde is.

Grof geweld

Je schiet vijanden dood met jouw tranen en er komt bloed in voor.

Enge Content

De personages en vijanden zien er niet al te smakelijk uit en samen met bloederige momenten kan het voor kinderen als eng gezien worden.

The Binding of Isaac
Adventure
Action-adventure met een Bijbels tintje