The Division

Tom Clancy is voor velen bekend als de (inmiddels overleden) Amerikaanse schrijver van spionageboeken. Game-uitgever Ubisoft heeft al meer dan tien jaar het recht om zijn naam te verbinden aan games die hetzelfde thema behandelen. In The Division speel je een soldaat in de nabije toekomst. New York is getroffen door een pandemie, die zich verspreid heeft door het monetaire systeem. Na een massale evacuatie is de stad een wespennest geworden, met heel veel strijdende bendes. Jij mag samen met je vrienden orde op zaken stellen.

The Division is een MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), wat betekent dat de wereld toegankelijk is door tientallen mensen tegelijkertijd. Je kunt er zelf voor kiezen om met deze mensen samen te werken of niet. In New York kun je missies aannemen die de mensheid helpt te herstellen in de stad. Zo moet je bijvoorbeeld bendes uitschakelen, maar ook zorgen voor medische assistentie. Je karakter maak je zelf en is qua kleding, wapens en uitrusting volledig aanpasbaar. Hoe vaker je het spel speelt, hoe meer punten je krijgt en hoe beter je wordt.

De game is een shooter vanuit de derde persoon. De camera staat dus achter de hoofdrolspeler. Snufjes zijn van groot belang, zo kun je bijvoorbeeld verschillende drones inzetten. Schieten is je primaire bezigheid en dit kan zowel tegen de computer als tegen andere mensen. The Division is bedoeld voor een volwassen publiek.

Grof geweld

Eén van de doelen in The Division is het uitschakelen van tegenstanders. Dit doe je door middel van verschillende wapens, voorwerpen en granaten.

The Division
Actie
Bevrijd post-pandemisch New York samen met je vrienden