The Elder Scrolls V: Skyrim

Ontwikkelaar en uitgever Bethesda staat voor veel gamers garant voor games van topkwaliteit. De spellenserie Fallout (overleven in een post-apocalyptische wereld) is er daar één van. De andere hitserie van Bethesda is zonder twijfel The Elder Scrolls. Een fantasierijke wereld met uiteenlopende bewoners, zoals je die in een sprookje of fantasy-film ook tegen kunt komen: mensen, tovenaars, ridders, dwergen, trollen, enzovoort. In het landschap van rollenspellen is The Elder Scrolls, samen met het bekende World of Warcraft, toch wel de grote speler. Een soort Game of Thrones in gamevorm.

The Elder Scrolls V: Skyrim, kortweg Skyrim, is de opvolger van het immens populaire The Elder Scrolls 4: Oblivion. In Skyrim ben je als speler een 'Dragonborn'. Geboren met de ziel van een draak en het lichaam van een gewone sterveling. Het verhaal speelt zich af in een tijd dat de draken weer ten tonele verschijnen, terwijl iedereen dacht dat ze uitgestorven waren. Game of Thrones-kijkers snappen het concept.

The Elder Scrolls draait om vrijheid. Heel veel vrijheid. De wereld van Skyrim is gigantisch en met beperkte laadtijden kan je als speler het volledige land doorkruisen. Onderweg maak je van alles mee en kan je besluiten om hulpeloze passanten een helpende hand te bieden en extra missies aan te nemen. Door deze gigantische spelwereld is er ook gigantisch veel te ontdekken en te doen. Spelers kunnen zo makkelijk vele uren, zo niet weken en maanden zoet zijn met het uitspelen van het hoofdverhaal.

Grof geweld

Er vindt veel actie plaats, al is dat wel afhankelijk van wat je als speler doet. Je kunt ook brute actie enigszins vermijden. De actie is niet heel expliciet en ziet er door het fantasy-jasje vaak ook verre van realistisch of schokkend uit.

The Elder Scrolls V: Skyrim
RPG
Een nieuw meesterwerk van ontwikkelaar Bethesda. Magie, mysterie, avontuur en een prachtige, enorme wereld om te verkennen.