The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo heeft veel iconische spellenseries en personages. Naast de Super Mario-broertjes Mario en Luigi is één van de andere grote helden Link. Al sinds eind jaren '80 maakt hij zijn opwachting in heel wat Zelda-spellen. Meestal direct te herkennen aan zijn groene pakje en groene muts. Inmiddels is ook de Legend of Zelda-serie met de tijd mee gegaan en is The Legend of Zelda: Breath of the Wild weer een actie-avontuur vol bekende omgevingen en gezichten.

In veel Zelda-spellen heb je afgebakende gebieden om te verkennen: levels. Breath of the Wild gooit het over een iets andere boeg, want deze keer hebben spelers een open spelwereld tot hun beschikking. Je kunt als speler dus veel vrijer rondlopen en een enorm gebied ontdekken. Onderweg kom je veel verschillende kerkers tegen waar je nieuwe wapens en bepantsering kunt bemachtigen. Ook zijn er enorme eindbazen aanwezig in de game, die je niet gemakkelijk kunt verslaan.

De game ondersteunt ook Amiibo's. Dit zijn plastic figuurtjes die je in een speelgoedwinkel of online kunt kopen. Een Amiibo-figuurtje kan je inscannen en zo als het ware importeren in de spelwereld. Zo is er bijvoorbeeld de Wolf Link Amiibo. Deze kan Link helpen in zijn gevechten met vijanden.

Enge Content

The Legend of Zelda is niet heel grof qua geweld, maar sommige acties en gevaren kunnen wel eng zijn voor hele jonge spelers.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Adventure
Link gaat een zwaar avontuur tegemoet als een ware Bear Grylls. Overleven in hitte en kou!