The Technomancer

The Technomancer is een game in het role playing-genre. Dit rollenspel speelt zich af op de planeet Mars en draait om hoofdpersoon Zacharia Mancer, een Technomancer die door een genetische afwijking over elektrische krachten beschikt. 

Op de planeet is water schaars als gevolg van een ramp. Het water dat nog voorradig is, wordt beheerd door een aantal machtige corporaties en deze zijn niet van plan om de essentiële vloeistof zomaar te delen met de bevolking. De mensen op Mars leven dus in barre omstandigheden en het is aan Zacharia en de zijnen om daar een vuist tegen te maken. Het verhaal ontvouwt zich aan de hand van missies en naast het hoofdverhaal zijn er diverse andere opdrachten om te volbrengen. Geweld is een veel voorkomende optie, maar situaties kunnen vaak ook door dialogen worden volbracht, waarbij morele keuzes gemaakt dienen te worden. 

Zacharia beschikt naast de elektrische krachten over drie vechtstijlen waaruit de speler tijdens de gevechten kan kiezen. De vechtstijlen komen met een staf, een knots of een bijl en om de gevechten tot een goed einde te brengen, worden snelle reflexen gevraagd. Ze zijn behoorlijk uitdagend en naast menselijke tegenstanders van concurrerende facties zijn er diverse gemuteerde wezens op de planeet te vinden. Zoals het een rollenspel betaamt maakt de hoofdpersoon een ontwikkeling door en zo worden er na afloop van de gevechten ervaringspunten verdiend, welke besteed kunnen worden aan het verbeteren van de effectiviteit van de vechtstijlen en de speciale vaardigheden. 

Zacharia Mancer sluit vriendschappen en relaties met personages die hem ook zullen vergezellen op zijn reis, maar het gaat om een game die solistisch gespeeld dient te worden. Het avontuur is vrij expliciet en past daarom het beste in de categorie zestien jaar en ouder.   

Grof geweld

Een grote portie van The Technomancer draait om vechten. De tegenstanders worden met diverse wapens en krachten verslagen en gaan op een grafische wijze neer. De speler heeft de keuze om hen vervolgens te doden voor een portie 'Serum', het betaalmiddel op Mars.

Grof taalgebruik

Er wordt veel gevloekt door de verschillende personages.

Seks

Er is geen naakt te zien, maar in diverse steden zijn schaars geklede dames te vinden die op zoek zijn naar klanten.

Enge Content

De weergave van de game is realistisch en de monsters op de buitenaardse wereld worden in detail getoond. Veel meer dan de spanning van het gevecht wordt het echter niet.

Alcohol en Drugs

Er is geen direct drugsgebruik, maar de speler beschikt over 'Focus injections' die ervoor zorgen dat de krachten weer aangevuld worden. Deze worden geïnjecteerd en de suggestie wordt gewekt dat dit middel niet voor iedereen positieve effecten heeft.

Discriminatie

Er heerst een sfeer van onderdrukking op Mars, waarbij de ene factie zich beter voelt dan de andere. Met name de mutanten, mensen die door het schadelijke zonlicht allerlei vervormingen van het lichaam vertonen, hebben het zwaar en leven als werkslaven van de machtige corporaties.

The Technomancer
RPG
Een rollenspel op Mars waar het water schaars is en aan strijd dus geen gebrek.