The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt is het vervolg op The Witcher 2: Assassins of Kings, de game die in 2011 erg goed werd ontvangen. De Poolse studio CD Projekt RED heeft goed naar de fans geluisterd en het derde deel plaatst de spelers in een grote open wereld, waarin het ontdekken naar de voorgrond komt. Het verhaal vangt ongeveer aan waar het tweede deel eindigde en veel bekende gezichten keren dan ook terug. 

Wederom draait de actie om Geralt, deze keer voorzien van een ruige baard, en naast de duidelijk verbeterde visuele aspecten - het is zelfs één van de mooiste games van 2015 - ligt de focus nu meer bij de actie. Met actie gaat het om vechten, want daar gaat met stip de meeste tijd naartoe. Naast het hoofdverhaal, dat gelardeerd wordt met bloederige confrontaties, is er ook bijzonder veel te beleven. Er zijn overal extra bezigheden te ontdekken en zo is er ook het verslavende kaartspel Gwent, dat door het succes zelfs van een opzichzelfstaande game voorzien zal worden. 

Situaties die Geralt gedurende zijn avontuur aantreft kunnen meerder uitkomsten hebben, want het vervolg ligt over het algemeen in de handen van de speler. Help je een man in nood, of laat je deze aan zijn lot over? De keuze is vrij. Het geheel maakt van The Witcher 3 een onderhoudende, kwalitatieve titel, waarin morele beslissingen frequent gevraagd worden. De factor die dit soort games zo aantrekkelijk maakt, is dat er altijd iets te doen is. Meteen is dat ook een aandachtspunt, want in de gigantische game is het erg makkelijk om de tijd volledig te vergeten. 

Grof geweld

De gevechten zijn expliciet, bloederig en regelmatig tegen fantasiewezens die voer voor nachtmerries mogen heten. Niet voor gevoelige ogen.

Grof taalgebruik

Vloeken en tieren, dat kunnen ze in de wereld van The Witcher 3 wel.

Seks

De daadwerkelijke geslachtsgemeenschap is niet te zien, maar er is veel aandacht voor billen, borsten en de suggestie van seksuele handelingen.

Enge Content

De monsters die de wereld bevolken zijn niet prettig om te aanschouwen voor de jeugdige kijker.

Alcohol en Drugs

Er zijn optionele missies te vinden die het vereisen om grote hoeveelheden alcohol te nuttigen. Deze zorgen voor personages die wankelen en duidelijk onder invloed zijn.

Gokken

Met het kaartspel Gwent kan gegokt worden. De speler kan door het spelen in-game geld winnen en verliezen.

The Witcher 3: Wild Hunt
RPG
Een fantastisch weergegeven open wereld met enorm veel vrijheid en keuze.