Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Tom Clancy staat voor volwassenen vaak gelijk aan zeer spannende boeken. Voor jongeren is Tom Clancy vooral de naam die verbonden is aan een serie games. Ghost Recon, The Division en Rainbow Six zijn allemaal franchises ontstaan uit de boekenseries van Tom Clancy. Rainbow Six Siege draait zoals veel spellen in de serie om het opereren als team van soldaten, waarbij spelers de leiding nemen en slimme keuzes moeten maken om missies tot een goed einde te brengen.

Rainbow Six Siege wijkt wel iets af van vorige delen, want het spel bevat alleen een multiplayer. Je kunt dus niet in je eentje spelen en een groepje computergestuurde soldaten leiden. Je dient met echte spelers samen te werken om missies te volbrengen. Bijvoorbeeld het uitschakelen van een groep vijanden of het bevrijden van gegijzelde personages.

Destructie speelt een grote rol in het spel. Zo kan je met explosieven routes vrijmaken, die je normaal niet zou verwachten. Dit zorgt voor extra gevaar en tactische mogelijkheden om je tegenstanders te verrassen.

Het feit dat de game geen singleplayer heeft, met een doorlopend verhaal, was voor veel spelers wel een gemis. Dit was bij voorganders als Rainbow Six Vegas juist een van de succesfactoren. Mede daardoor is Rainbow Six Siege niet zo'n gigantisch succes geworden als eerdere delen.

Grof geweld

De nadruk ligt op actie. Invallen in woningen, gebouwen en volop schietactie en explosies. Het geheel ziet er indrukwekkend en daardoor vrij grof uit,

Tom Clancy's Rainbow Six Siege
Actie
Wees de leider van een team soldaten en breng met de juiste tactische keuzes missies tot een goed einde.