Trials HD

Trials ken je misschien wel van Eurosport: op een motor proberen coureurs allerlei obstakels te bedwingen. Snelheid speelt een rol, maar de techniek om je balans te bewaren is minstens zo belangrijk. Een kleine ontwikkelstudio kwam op het idee om dit concept te vertalen naar een game.

Trials was het allereerste deel en verscheen alleen voor de pc. In de vorm van Trials HD werd de game nog wat verder geoptimaliseerd en uitgebracht via het Xbox LIVE Arcade-programma van Microsoft. Hiermee bereikte het spel een miljoenenpubliek en de groep fans werd gigantisch.

In de game is het de bedoeling dat je op verschillende tracks zo snel mogelijk en met zo min mogelijk crashes de finish bereikt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want elke baan staat bol van de obstakels en je hebt ook nog eens te maken met de zwaartekracht en het bewaren van je balans op de motor. Als je via een schans flink de lucht in gaat, dan moet je echt je best doen om goed in balans te zijn als je weer landt, anders is de kans groot dat je crasht of met je motor omver stuitert.

De game is uitdagend doordat de circuits steeds lastiger worden. Ook krijg je een betere beloning (medaille) als je beter presteert: sneller en met zo min mogelijk crashes.

Trials HD
Racen
Het eerste deel van een racegame die je behendigheid test tot het uiterste