Uncharted 4: A Thief's End

In het vierde deel uit de Uncharted-reeks kruipen spelers wederom in de huid van Nathan Drake, een schattenjager die vooral doet denken aan een moderne Indiana Jones. De game rust voor een groot deel op prachtige filmpjes die het verhaal van Nathan en zijn vrienden vertelt. De gameplay bestaat uit schietgevechten in de derde persoon, waarbij de camera achter Nathan geplaatst is.

Op grafisch vlak is Uncharted 4: A Thief's End schitterend te noemen. Je dient veel te klimmen en te klauteren, bijvoorbeeld door de bergen van Madagaskar of het platte land van Italiƫ. Ook zit de game volgestopt met puzzels, waarbij je bijvoorbeeld kisten op een hefboom dient te duwen om eeuwenoude machines te starten. Uncharted doet daarbij het meest denken aan een serie als Tomb Raider.

Toch bestaat het grootste gedeelte van de game uit schietgevechten met verschillende tegenstanders. Hierbij worden verschillende wapens gebruikt, alsmede granaten en molotovcocktails. De actie is direct en snel en het spel is geclassificeerd voor spelers vanaf 16 jaar en ouder.

Grof geweld

De primaire bezigheid in Uncharted 4 is het omleggen van tegenstanders met verschillende wapens. De actie is snel, maar niet keihard. De game is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar ouder.

Uncharted 4: A Thief's End
Adventure
Waan je Indiana Jones op de PlayStation 4