Uncharted: Drake's Fortune

In de jaren '80 konden we op avontuur met Indiana Jones. In de jaren '90 kwam de schone Lara Croft op het toneel met Tomb Raider. In de jaren '00 kwam Sony speciaal voor de eigen PlayStation met een nieuwe avonturen-franchise: Uncharted. Tijd voor eeuwenoude geheimen, mysterieuze schatten, puzzels, gevaar en actie.

Uncharted beleefde zijn debuut voor de PlayStation 3. De game gaat over schattenjager Nathan Drake, die op zoek is naar geheimen waar zijn voorouders ook al mee bezig waren. Nathan Drake is wat vlotter en hipper dan voorganger Indiana Jones. Drake is dan ook meer een mannelijke tegenhanger van Lara Croft.

De Uncharted-games staan bekend om een prachtige uitstraling. De games zien er geweldig uit. Ook krijg je regelmatig uitgebreide tussenfilmpjes te zien, waarmee delen van het verhaal verteld worden. Hierdoor heb je als speler echt een soort cinematische ervaring: een combinatie van gameplay en (naadloos) geïntegreerde filmpjes, die op bepaalde momenten in de game afspelen.

Grof geweld

Hoewel de actie niet heel bruut en expliciet is, wordt er wel veel geschoten en kan je ook met zaken als granaten en molotovcocktails gooien.

Uncharted: Drake's Fortune
Adventure
De mannelijke variant op Tomb Raider, speciaal voor de PlayStation