Unravel

Het spelen met knuffels heeft iets schattigs. Zo'n koddig beestje of popje, waarmee je allerlei avonturen kunt beleven. De game Unravel is eigenlijk een groot avontuur met zo'n knuffel beestje, namelijk het wezentje Yarny, die gemaakt is van garen. Een lopend bolletje wol zou je kunnen zeggen. En die wol komt tijdens de avonturen van Yarny goed van pas.

Niet alleen is deze wollen Yarny ongelofelijk schattig, hij heeft ook de nodige impact op de gameplay. Yarny sleept namelijk constant een rode draad met zich mee en dit stukje garen kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt eraan slingeren om op hoger gelegen platformen gebruiken, het als een lasso gebruiken om je naar onbereikbare plaatsen toe te trekken of naar beneden abseilen om op lastige plaatsen te komen. Waar die rode draad enerzijds een enorm handig hulpmiddel is, is het tegelijkertijd ook een flinke beperking voor Yarny. De wollen draad is namelijk niet oneindig lang en hier dien je dan ook rekening mee te houden. Naar mate je verder loopt, verliest Yarny steeds wat meer wol, totdat er bijna niets meer over is van het olijke mannetje.

De gameplay doet wel wat denken aan een ander schattig spel, namelijk LittleBigPlanet. Daarin ga je ook puzzels aan met een koddig persoontje, Sackboy.

Unravel
Adventure
Een wollig avontuur vol puzzels en ontdekkingen