Warframe

Warframe is een gratis te spelen, third-person coƶperatieve shooter. In de loop der jaren zijn veel updates verschenen om het spel relevant en vernieuwend te houden, waardoor de speelduur telkens wordt verlengd. Warframe kent gelijkenissen van Destiny, World of Warcraft en Borderlands.

Je kruipt in de huid van een personage dat na een lange slaap ontwaakt in een corrupt tijdperk. Er is oorlog gaande en samen met je kompanen vecht je tegen de Grineer Empire om de samenleving in eer te herstellen. De game biedt unieke aanvals- en verdedigingskrachten door middel van Warframe-pantsers die voordelen bieden tijdens de strijd. Spelers kunnen zowel missies spelen tegen de computer alsook gevechten aangaan tegen echte spelers.

Omdat de game gratis is, zul je veel moeten spelen om items te verzamelen. In dat opzicht heeft het de nodige RPG-elementen, waarbij verzamelen, upgraden, met verschillende klassen en wapens spelen en in ranking stijgen. Elke paar maanden voegt de ontwikkelaar nieuwe Warframes toe, die speciale vaardigheden hebben. Deze en andere items zijn te verdienen door heel veel te spelen, maar zijn ook aan te schaffen door in-game Credits te kopen met echt geld. Een vorm van microtransacties dus. Warframe draait om snelle, grove actie en is gewelddadig.


Grof geweld

De game bevat gewelddadige (schiet)actie.

Microtransacties

Het spel is gratis en alles is te verdienen door veel te spelen, maar items zijn sneller te verkrijgen door er echt geld voor te betalen.

Warframe
Actie
Een gratis online shooter met RPG-elementen