Watch_Dogs

In Watch Dogs kruip je in de huid van Aiden Pierce, die wraak zoekt op de moordenaar van zijn nichtje. De game heeft een versie van Chicago nagebouwd en de stad wordt volledig gecontroleerd door CTos, een besturingssysteem waarmee alles te besturen is. Aiden (en dus de speler) kan als hacker veel in de stad beïnvloeden, denk daarbij aan stoplichten, kranen, camera's, hekken en paaltjes in het wegdek.

Naast het verhaallijn, die je in de derde persoon beleeft, kun je ook kleinere missies doen, waarbij racen, vechten en vuurgevechten een belangrijk onderdeel van het spel zijn. Watch Dogs lijkt daarmee op games als GTA, met het hacken als grote verschil. Om verschillende gebieden te verkennen dien je eerst toegang te krijgen tot het CTos-netwerk. Deze plekken zijn vaak goed beveiligd en kun je zowel sluipend als gewelddadig veroveren.

Watch Dogs maakt goed gebruik van huidige privacy-problemen, die veel mensen ervaren. Het Chicago in de game hangt vol met camera's die je als speler allemaal kunt hacken en gebruiken. In sommige gevallen kun je ook daadwerkelijk bij virtuele mensen naar binnen kijken, via laptop, smartphone of camera. Een worst case scenario wordt in de game getoond.

Watch Dogs is voor spelers vanaf 18 jaar.

Grof geweld

Hoewel het grootste gedeelte van het spel zonder geweld op te lossen is, is Watch Dogs een zeer gewelddadig spel. Protagonist Aiden Pierce heeft heel veel vuurwapens tot zijn beschikking en het is mogelijk om met voertuigen over digitale burgers te rijden. Mede daarom is de game ook voor spelers vanaf 18 jaar.

Grof taalgebruik

Verschillende personages in het spel gebruiken grof taalgebruik.

Watch_Dogs
Actie
Een open wereld waar je wraak moet nemen op de moordenaars van je nichtje. In dit Chicago is heel veel te hacken.