Wolfenstein 2: The New Colossus

De titel Wolfenstein zal bijna iedereen bekend in de oren klinken. Dat is niet gek ook, want de eerste game in de serie, genaamd Castle Wolfenstein, dateert alweer uit het jaar 1981. In die tijd was de game al een keihard schietspel en dat is anno 2017 niet verandert. In Wolfenstein 2: The New Colossus kruip je in de huid van B.J. Blazkowicz. Als je ontwaakt uit een langdurige coma kom je erachter dat het 1961 is. Bovendien hebben de nazi's de Tweede Wereldoorlog gewonnen en is het Verenigde Staten van toen een nieuw land in het Derde Rijk.

Uiteraard kom je in verzet en dat gebeurt bepaalt niet zachtzinnig. Wolfenstein 2: The New Colossus is één van de hardste games op de markt, waarbij geen enkele vorm van expliciet geweld gemeden wordt. Ledematen vliegen in het rond als jij als speler te werk gaat met vuurwapens, granaatwerpers, messen, raketten, machinegeweren en meer.

Fans van de serie roemen juist deze expliciete vorm van geweld, juist ook omdat het zeer serieus in beeld wordt gebracht. Daarnaast biedt ook het verhaal in de game het perfecte excuus voor de meest bizarre situaties. Eén van de hoofdrolspelers; Frau Engel, is een Duitse generaal en zij gaat bepaald niet zachtzinnig om met haar dochter met overgewicht. Geen enkel heilig huisje blijft staan in deze game en de leeftijdsclassificatie van 18 jaar en ouder spreekt voor zichzelf.

Grof geweld

Het geweld in Wolfenstein 2: The New Colossus is zeer expliciet en het wordt bovendien keihard in beeld gebracht.

Grof taalgebruik

Grof taalgebruik wordt zeer vaak gebruikt in Wolfenstein 2.

Seks

Ook seks wordt niet geschuwd in Wolfenstein 2.

Discriminatie

De nazi's discrimineren in deze game.

Wolfenstein 2: The New Colossus
Actie
Een keihard avontuur in een wereld waar de Duitsers hebben gewonnen