WoT

World of Tanks

World of Tanks is een gratis te spelen game, waarbij grote groepen spelers het tegen elkaar opnemen in tanks. De game heeft een enorm gevolg dat is ontstaan in landen in Oost-Europa. Vanwege de toegankelijke specificaties kunnen ook oudere pc's de game draaien en daarom is het voor bijna iedereen mogelijk om de game te spelen. Daarnaast is de game inmiddels (gratis) verschenen voor de Xbox One- en PlayStation 4-spelcomputers.

Spelers kunnen tanks besturen uit een periode van het begin tot het midden van de twintigste eeuw en daarbij zijn zowel lichte als zware machines te besturen, met elk hun voor- en nadelen. Lichte tanks zijn bijvoorbeeld sneller en wendbaarder, maar hebben minder vuurkracht dan de zware varianten. In het spel word je in een map geplaatst met vrienden en vijanden en de bedoeling is om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen.

Het verdienmodel van World of Tanks is duidelijk. Mensen kunnen gratis spelen, maar duurdere tanks kopen met echt geld. Via deze zogenaamd microtransacties het de Wit-Russische ontwikkelaar veel geld verdiend. Inmiddels is er ook een mobiele versie van de game verschenen, onder de naam World of Tanks Blitz, die op tablets en telefoon van Apple en Android is te spelen is.World of Tanks
Simulatie
Moge de beste tankbestuurder winnen