WoW

World of Warcraft

World of Warcraft is een game uit 2004, die nog steeds door duizenden mensen gespeeld wordt. Het was de eerste succesvolle MMORPG. Deze afkorting duidt het genre massively multiplayer online role-playing game aan, wat betekent dat duizenden spelers in één spel aanwezig zijn en een leven bouwen met een zelf gemaakt karakter. Dit genre is erg populair gebleken, omdat het fijn is om met veel andere mensen een virtueel leven op te bouwen en veel opdrachten te voltooien. Een ander bekend voorbeeld hiervan is Second Life, al wordt die game niet meer veel gespeeld.

Op het hoogtepunt waren 12 miljoen mensen lid van de game. Het verdienmodel van de game betreft een maandelijks abonnement. De game wordt nog steeds gespeeld en de laatste uitbreiding op het spel is verschenen in 2016 onder de noemen World of Warcraft: Legion.

Er is veel controverse geweest rondom World of Warcraft vanwege het verslavende karakter van het spel. Spelers stijgen sneller in level afhankelijk van het aantal uren dat ze in het spel investeren. Ook zijn er veel clans gevormd, waarbij groepen mensen als één groep zich verenigen. Toch weet het spel een diepe ervaring af te leveren en is het knap dat de game al zolang gespeeld wordt.Grof geweld

In de wereld van World of Warcraft dien je veel tegenstanders te verslaan. Van orcs tot elven, van verschillende monsters tot andere mensen. Vanwege de tekenstijl van de game is dit niet expliciet in beeld te zien.

World of Warcraft
RPG
Nog steeds een veel gespeelde game