XCOM 2

XCOM 2 is het vervolg op het spel XCOM: Enemy Unknown. In dit strategische actiespel hebben buitenaardse wezens de macht over de aarde overgenomen. Aan spelers de taak om met de beste soldaten van de XCOM-divisie de aarde te bevrijden.

De actie in XCOM 2 is turn-based. Dit houdt in dat je in beurten acties kunt uitvoeren, zoals je bijvoorbeeld ook bij bordspellen allemaal om de beurt iets mag doen. Samen met een team van maximaal zes XCOM-soldaten ga je diverse missies uitvoeren.

Elke missie neemt je mee naar een fictieve locatie op aarde. De omgeving waarin je speelt is opgedeeld in allemaal vakjes. Per beurt mag je maar een maximaal aantal acties uitvoeren. Bijvoorbeeld een aantal vakjes verplaatsen of schieten op een vijand. De buitenaardse vijanden zien er wat vreemd uit. Zo heb je vijanden die op typische aliens lijken met een hoekig hoofd en grote ogen. Ook heb je vijanden die op een soort grote cobra lijken.

Hoewel de actie in XCOM 2 best hard kan zijn, met geweren, granaten en explosies, ziet het er niet heel 'levensecht' uit. Dit komt, naast de buitenaardse vijanden, ook door de visuele uitstraling van het spel. Het spel draait niet zo zeer om zoveel mogelijk realisme en heeft een soort cartooneske uitstraling.

Grof geweld

De actie in XCOM 2 draait om het doden van buitenaardse vijanden. Hoewel je zelf nooit op mensen schiet, wordt wel duidelijk in beeld gebracht als je een buitenaardse tegenstander doodt. Ook kunnen de aliens op jouw teamleden schieten, waardoor het mogelijk is dat ze omkomen tijdens een missie.

XCOM 2
Strategie
Bevrijd de aarde van de buitenaardse heersers in dit strategische actiespel