Yo-kai Watch

Yo-kai Watch is een game voor de Nintendo 3DS, waarbij de speler op jacht moet naar verschillende geesten, genaamd Yo-kai. Je spoort ze op met je horloge in een game die vaak vergeleken wordt met Pokémon. Toch zijn er genoeg verschillen te vinden. Zo bouw je vriendschappen op met je Yo-kai en is de gameplay iets uitdagender. 

Spelers kruipen in de huid van Nate, die in het fictieve plaatsje Springdale een horloge vindt. Door dit horloge kan hij ineens Yo-kai zien, geesten die zowel in vriendelijke als vijandige gedaantes verschijnen. Hij komt erachter dat verschillende problemen in zijn dorp eigenlijk worden veroorzaakt door deze wezens. De speler dient verschillende Yo-kai te vangen, vriendschappen te sluiten en te strijden tegen vijandelijke Yo-kai.

Daarbij is de gameplay wat complexer dan games als bijvoorbeeld Pokémon. Waar je bij laatstgenoemde game een actie kiest uit een lijst, dien je in Yo-kai Watch daadwerkelijk kleine spelletjes te voltooien met de pen en het touch screen van de 3DS. Het geweld in de game beperkt zich tot de strijdende Yo-kai. De game is gemaakt voor mensen vanaf 7 jaar.

Yo-kai Watch
RPG
Met horloge op zak op geesten jagen