Artikelen

Een gokverslaving van games? De kans vermindert...

De Kansspelautoriteit erkende het probleem al langer, maar gaat nu over op actie. Hoe willen Nederlandse instanties echter die omstreden 'loot boxes' beperken en daarmee opborrelende gokverslavingen dwarsbomen?

Gameverslaving nu officieel erkend, maar wat houdt dat in?

Jezelf compleet verliezen in computerspellen is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nu officieel een verslaving. Reden tot vreugde of is de erkenning wellicht nog wat kort door de bocht? We geven vraag en antwoord.

Kansspelautoriteit: Gokken in games is een overtreding van de kansspelregels

Willekeurig objecten verkrijgen in games of willekeurige spelers in FIFA kopen als je er echt geld voor betaalt, het mag straks niet meer als het aan de Kansspelautoriteit ligt. Welke gevolgen heeft dit voor de game-industrie?

In gesprek met het Trimbos Instituut over gameverslaving

Wanneer is een kind verslaafd aan gamen? En is het wel een echte verslaving. Wat Speelt Mijn Kind ging in gesprek met een expert van het Trimbos Instituut.

Beweging en games

Normaliter denk je bij gamen aan stilzitten, maar het kan ook anders! Beweging en games kent namelijk al jaren trends en virtual reality en Pokémon GO zijn hierin nieuwe richtingen.

Nintendo Labo combineert games met kartonnen 'IKEA-bouwpakketten'

Nintendo speelt met Nintendo Labo in op het combineren van gamen met knutselen. Maak eerst je kartonnen creatie en gebruik deze om vervolgens interactief te gamen op je Nintendo Switch. Wat zijn de mogelijkheden?

Weet jij wat jouw kind speelt? (POLL)

Ben je anno 2018 een ouder, dan is de kans groot dat jouw kind gamet. Natuurlijk ben je je daarvan bewust, maar weet je ook wat jouw kind speelt op de iPad, pc of PlayStation? Wij zijn benieuwd en vragen je daarom eerlijk antwoord te geven op onze poll!

Waarom de wereld op Red Dead Redemption 2 wacht

De wereld wordt gek als er nieuwe informatie, een afbeelding of een video verschijnt van Red Dead Redemption 2. Maar waarom? Waarom wachten zoveel mensen op een game van Rockstar?

Gerucht: Microsoft wil EA, Valve en PUBG Corp. kopen

Hoe zou de game-industrie eruit zien als Microsoft een aantal van de grootste game-partijen over zou nemen? De geruchten gaan dat ze dit inderdaad van plan zijn. Wat zou dat betekenen?

Koningin Wilhelmina onderweg naar Civilization 6

Onze Nederlandse geschiedenis is een rijke, maar toch speelt Nederland niet vaak een rol in historische games. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in.

Artikel zoeken