Special

PlayerUnknown’s Battleground stopt met lootboxes in België en Nederland

Bijna iedereen kent Fortnite, maar ook PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) is een enorm populaire game. Sterker nog, Fortnite is gebaseerd op PUBG, waarbij het ook de bedoeling is om zo lang mogelijk te overleven in een map van 100 man.

Waar Fortnite gratis te spelen is, kost PUBG geld, maar beide games maken gebruik van ingame aankopen. De makers van PUBG hebben nu besloten om te stoppen met het aanbieden van lootboxes voor echt geld. In een reactie leggen ze hun beslissing uit:

 “Due to the recent legal interpretation regarding “loot boxes” in certain regions, we have decided to implement measures to disable key purchases and key usage for PUBG users in the Netherlands and Belgium. We apologize to you for the inconvenience caused by this, and will keep you updated about any further changes.”

Crate

Het is nog wel mogelijk om lootboxes vrij te spelen, echter is dit alleen mogelijk door de game te spelen. De “kortere route” middels echt geld is nu afgesloten voor de Belgische en de Nederlandse markt. Er zijn inmiddels steeds meer games die betalende functies blokkeren voor Nederland en België en het is de vraag of er binnenkort meer landen volgen.Geschreven door Peter Bouwman op 5 februari 2019

Lees ook

PlayerUnknown's Battlegrounds
Actie
Veldslagen met 100 man
Rapport PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG)