Special

Pokémon GO is terug!

Toen Pokémon GO in 2016 verscheen, was de hype enorm. Bepaalde plekken in Nederland werden overspoeld door gamers, die allemaal hun favoriete Pokémon wilden vangen. De hype leek daarna langzaam te verdwijnen. Toch worden er weer veel gamers gesignaleerd met de smartphone in de hand. Is Pokémon GO terug van weggeweest?

De reden van de terugkerende hype zijn de zogenaamde Legendary Pokémon. Deze zeer bijzondere Pokémon zijn onlangs toegevoegd in de game en ze zijn tevens de reden dat veel Pokémon GO-spelers weer op straat te vinden zijn. De Legendary Pokémon zijn hele bijzondere wezentjes omdat ze slechts tijdens een bepaalde periode te vangen zijn. Het was de intentie om deze Pokémon snel na het verschijnen van het spel toe te voegen, maar vanwege het enorme succes van de game is de functie uitgesteld. Tot nu dus. Legendary-Pokemon

Het is een behoorlijke uitdaging om deze speciale Pokémon te vangen. Ze zijn slechts tijdens een bepaalde periode op een continent te vangen. Daarnaast dien je samen met andere mensen bepaalde opdrachten te voltooien. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je aardig wat kilometers moet lopen. Als je deze opdrachten hebt voltooit kun je de nieuwe Pokémon vangen. Na verloop van tijd zal de Pokémon verhuizen naar een ander continent, waarna een nieuwe Pokémon verschijnt.

Kortom, wil je Pokémon als Raikou, Mew, Zapdos of Moltres vangen? Houdt dan goed in de gaten wanneer ze verschijnen en zet de wandelschoenen vast in het vet!


Geschreven door Peter Bouwman op 14 november 2017

Lees ook

Pokémon GO
Adventure
Vang ze allemaal in de echte wereld
Rapport Pokémon GO