Special

Wat zijn V Bucks in Fortnite?

Nu de hype van Fortnite op zijn absolute hoogtepunt is, stijgt ook de vraag naar de V-bucks. Veel spelers doen er alles voor om deze ingame-munten te verzamelen, maar wat zijn V-Bucks eigenlijk? En wat kun je kopen met V-Bucks?

Fortnite is een gratis te spelen spel. Iedereen kan kosteloos beginnen om te spelen en ook de speeltijd is oneindig. Toch heeft het spel een verdienmodel en daar komen de V-Bucks om de hoek kijken. V-Bucks is niets anders dan geld dat je in het spel kunt uitgeven. Je schaft ze aan met echte euro’s en je kunt ze vervolgens inwisselen voor verschillende attributen in het spel.

v-bucks-winkel

Zo kun je je personage uitrusten met nieuwe kleding, die alleen maar te verkrijgen is middels V-Bucks. Ook verschillende dansjes, nieuwe pikhouwelen of parachutes zijn aan te schaffen met V-Bucks. Dingen die te koop zijn in Fortnite geven spelers nooit een voordeel in de game. Het betreft enkel cosmetische veranderingen; het uiterlijk van je personage.

Voor ongeveer 10 euro koop je 1000 V-Bucks, wat wil zeggen dat elke 100 V-Bucks 1 euro kost. Op deze manier is te zien wat voorwerpen kosten. Een dansje van 800 V-Bucks kost dus ongeveer 8 euro en er zijn zelfs items verkrijgbaar voor 15 euro (1500 V-Bucks) of meer.

v-bucks

Het kan snel gaan met het uitgeven van V-Bucks en omdat het niet direct te zien is dat het om keiharde euro’s gaat is het ook erg gemakkelijk om ze uit te geven. Hou dus altijd in de gaten wat het kost en onthoud dat het om echt geld gaat.Geschreven door Peter Bouwman op 13 juli 2018

Lees ook

Fortnite
Adventure
Vrolijk schietspel met zombies
Rapport Fortnite